11 nov 2019

DEN UØNSKEDE I GARASJEN fordi noen hos oss ikke passer på

DEN UØNSKEDE I GARASJEN  fordi noen hos oss ikke passer på.

Du bør lese denne e-postutvekslingen mellom en av våre beboere og et styremedlem:

søn. 10. nov. 2019 kl. 13:50 e-post til Styret

Hei, i dag (søndag) gikk jeg ut av øvre garasje. Inne i anlegget traff jeg en fyr som ikke kunne låse seg ut fordi han ikke hadde nøkkel. Han ga en grunn jeg ikke helt skjønte, så jeg låste ham ut, sammen med med selv (cirka kl 11.30). I ettertid synes jeg han oppførte seg litt rart, så det kan hende han ikke hadde noe her å gjøre, egentlig. Han kan jo ha ventet på at et kom noen som skulle låse seg ut? Dere kan ev. se på kameraopptak, han bar på en 7-eleven-pose. På vei ut sa han at det kom rare lyder fra en av bodene som er pakket helt inn i hvit plast, han mente kanskje det bor noen der? Kanskje vaktmester kan ta en titt.

Med hilsen Halvor

.................

man. 11. nov. 2019 kl. 09:32 skrev vårt styremedlem:

Hei, takk for melding. Jeg har nå vært sammen med vaktmesteren og sett på videoopptak. Denne karen er "kjent" for oss. Han er registrert flere ganger i vår garasje på vei ut/inn. Det har også vært 2 slike personer en gang. Han spesialiserer seg på å lure seg inn/ut rett etter beboere som går eller kjører inn/ut av garasjen. Han forsøkte en gang også å stikke en fot innunder den nedadgående porten slik at den skulle gå opp igjen. Han var imidlertid for sent ute - porten hadde kommet for langt ned.

Vi har nå sendt ut informasjon i mange varianter til samtlige beboere om at de skal stoppe etter ut/innkjøring for å forsikre seg om at ingen lurer seg inn etter dem. Det synes å være en "umulig" oppgave å få formidlet til alle. Også her opererer vi dessverre med en 20/80-regel. De 20 gir fullstendig blaffen.

Vaktmesteren og jeg har også gjennomgått garasjen for å forsikre oss om at alle boder er låst og ikke brutt opp, samt sett etter glass fra knuste bilruter. Ikke noe ble registrert. Vi så også inn i alle boder om det skulle være oppholdssted for en uteligger. Negativt.

Jeg ser situasjonen hvor dere kommer mot utgangen og vedkommende "vrir seg unna" og ber deg om å låse opp da han har glemt nøkkel. (Det er jo bare tull for da hadde han jo heller ikke klart å komme inn fra oppgangen inn i garasjen). Vi har stor forståelse for at det blir låst opp slik at også han kan komme ut. De fleste av oss hadde vel gjort det samme og ikke tatt en konfrontasjon.

Styret har som du skjønner lite vi kan gjøre utover det som allerede er gjort. Vi er avhengige av 100% oppslutning om stopp etter ut/innkjøring - noe som synes umulig å få gjennomført.

Det er vel ingen som ønsker at uvedkommende skal komme seg inn og saumfare og merke seg alt som er i garasjen

Hilsen Styremedlem TB