7 jan 2020

BADET - Unngå mugg og sopp

MUGGSOPP PÅ BADET?

En seksjonseier har kontaktet vår vaktmester da de lurte på om det hadde utviklet seg muggsopp på badet.

Når det gjelder våre baderom ble leilighetene levert med en standard dusjløsning hvor det var glass yttervegger mot rommet, mens vannet rant nedover de innvendige flisene. Med årene kan det oppstå små hårriss i fuger der hvor flisene er montert på en lettvegg (bevegelige).

Overgangen mellom veggfliser og gulvfliser er gjerne et område hvor det oppstår sprekkdannelser i fugen hvorpå vann kan trenge inn. I en leilighet i vårt sameie kjenner vi til at veggen i fugeområdet måtte åpnes og tørkes ut. Deretter måtte det fuges på nytt og eier valgte deretter å montere et nytt dusjkabinett med glassvegger på alle sider - også inn mot veggflisene. Dette fungerer utmerket da det aldri kommer vann mot kritiske områder. Der hvor flisene i dusjen er monterte direkte på en hovedvegg av mur er vegg og fliser stabile og det skulle der ikke oppstå riss/sprekkproblemer om flisleggingen er godt utført. Renhold er imidlertid viktig.

Vi har kontaktet vår «husrørlegger» Oslo Akershus Rørleggerbedrift AS (OAR), og snakket med Lars Myhre på tlf. 900 55822. Han spurte om flisefuger og fugen mellom veggfliser og gulvfliser har vært regelmessig skrubbet og renset. Disse områdene er oppsamlings-steder for smuss, såperester m.m. og en kan ofte se fargeendringer som kan minne om sopputslag, men som ikke er det. Han kan om nødvendig kontaktes for en inspeksjon og vil kunne anbefale/gi prisoverslag på hva som må gjøres for å løse problemet. Det blir gjerne en kombinasjon med flislegger og rørlegger. Det er eier av leiligheten som har ansvaret for vedlikehold og renhold.

Sunnmørsposten gir også råd. KLIKK HER