23 mar 2020

Ekstra vask og renhold i disse Corona-tider

Styret har i disse Coronatider avtalt med Rene Rom AS om ekstra renhold av fellesområdene

Trykkpaneler for å åpne dører, heisepaneler samt dørhåndtak av metall og tre ute og inne vil bli ekstra rengjort. Dette omfatter også garasjen. Gelendere i trappen vil også få ekstra rengjøring. Vær imidlertid klar over at dette bare har begrenset varighet mot virussmitte.

Det er av største viktighet at du alltid beskytter deg selv godt og tar hensyn til andre. Følg myndighetenes råd og påbud.

Tørk godt av sko og støvler. Ikke glem føttene til småbarn og hunder. Unngå å trekke med deg skitt og søle inn i trapper, heiser og fellesganger.

 

Vask hendene ofte og grundig med såpe og vann, særlig etter hosting/nysing, etter toalettbesøk, før tilbereding av mat, før måltider, etter kontakt med dyr og ellers ved synlig skitne hender.

Det anbefales å vaske hender når man kommer hjem etter å ha vært ute blant folk. 

Hånddesinfeksjonsmiddel/håndsprit virker mot koronaviruset og er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig, men husk at dersom hendene er synlig skitne eller våte har dette redusert effekt. Da bør hendene rengjøres med såpe og vann. I husholdninger der det ikke er bekreftet smitte med koronavirus kan renhold utføres som vanlig. Ikke glem dørhåndtak og berøringsflater. Vanlige renholdsmidler kan benyttes. Ingen mikroorganismer trives på rene overflater.